Posledná téma
Youtube
Podpor nás
Pokiaľ nevlastníš paypal účet, môžeš zaslať ľubovoľnú sumu na č.ú. 4203521234/8360
Ďakujeme za každý príspevok, peniaze budú použité na rozvoj a aktivity ZÚ RC auto PrešovTB03D by hollyml
+9
kamil43
Maktoko
M-Power (Bobo)
hollyml
JRM
Nezbeda
René Vagaský
Michell
rcexpedition
13 posters
Strana 1 z 1
TB03D by hollyml
Kedze uz mam auto, tak si zakladam novu temu sem. Pre tych co necitali moje preve prispevky v inej teme by som rad napisal, ze som novy fanusik driftu (expedicakom ostavam verny aj nadaleja a je to pre mna NO1). Uz minuly rok na PMD som velmi uvazoval nieco take jazdit, ale nezohnal som ziadny podvozok a potom som na to zanevrel. Tento rok to bolo ine. Hned po PMD som kupil co bolo treba a som viac menej pripraveny trenovat. No zatial nemam kde.
Mam podvozok
TB03D. Treningovu karoseriu mam Peugeot 206 a na ceste toto [You must be registered and logged in to see this link.]
Elektronika: regulator 80A, motor senzorovy striedak 13,5T.
Jediny problem co zatial mam je ze mi blbne servo. Problem ale asi nieje v nom nakolko som ho vymenil za ine a blbne uplne rovnako. Prejavuje sa to tak ze napr. pri vytacani do lava otacam volantom a asi az v polovici chodu volantu sa pohne servo a skoci takmer na koniec. Ked len zatocim a vratim volant do stredovej polohy tak servo sa nevrati. Respektive vrati, ale len trochu. Ak by ste vedeli kde este moze byt chyba poradte.
Prikladam aspon dve fotky. Ked bude nova kasna bude toho viac. [You must be registered and logged in to see this link.]
Mam podvozok

Elektronika: regulator 80A, motor senzorovy striedak 13,5T.
Jediny problem co zatial mam je ze mi blbne servo. Problem ale asi nieje v nom nakolko som ho vymenil za ine a blbne uplne rovnako. Prejavuje sa to tak ze napr. pri vytacani do lava otacam volantom a asi az v polovici chodu volantu sa pohne servo a skoci takmer na koniec. Ked len zatocim a vratim volant do stredovej polohy tak servo sa nevrati. Respektive vrati, ale len trochu. Ak by ste vedeli kde este moze byt chyba poradte.
Prikladam aspon dve fotky. Ked bude nova kasna bude toho viac. [You must be registered and logged in to see this link.]
rcexpedition- Dôveryhodnosť 1
- Počet príspevkov : 23
Re: TB03D by hollyml
POradte mi este ohladom vyberu a pouzitia pneumatik. Ktore sluzia na co?
Pre potvrdenie chyby súpravy by som si najprv podvozok vyskúšal z požičanou vysielačkou , myslím že kamoši radi vypomozu. Ak je problém z vysielačkou tak to bude pravdepodobne potenciometer volantu. Prva pomoc je ho prestrieknut nejakým sprejom na kontakty, zrejme bude zaneseny. Ak nepomôže ale aspoň čiastočne sa to zlepší tak ho treba vymeniť. Žiadna iná možná závada ma nenapadá. A ešte jedna vec, ked je systém riadenia odpojeny od serva pohybuje sa ľahko ?
Michell- Dôveryhodnosť 1
- Počet príspevkov : 1066
Vek : 50
Ked mam riadenia odpojene tak paka na serve sa pohybuje rovnako ako ked je pripojene riadenie. Cize riadenie je OK. Inak ako sa pise riadenie ma malu volu a na pravom kolese trochu vacsiu. Asi aj to budem musiet casom vyriesit.
co sa tyka vole na riadeni , tak u vacsiny tamiek a obzvlast u tb cka je to dost citelne ale pri jazde sa vole vystredia a necitit to. a riesenie je dost problematicke lebo je to vysledok znasobeni voli viacerych klbov co sa tam nachadzaju.
Michell- Dôveryhodnosť 1
Skade mate tb03d?
René Vagaský- Dôveryhodnosť 3
- Vaše záujmy : RC modely
Počet príspevkov : 39
Vek : 24
[You must be registered and logged in to see this link.]
Nezbeda- Dôveryhodnosť 2
- Počet príspevkov : 200
Vek : 52
Co uz ta omrzelo TT-ckoRené Vagaský napísal:Skade mate tb03d?

JRM- Dôveryhodnosť 3
- Počet príspevkov : 1435
Vek : 100
Tá ne

René Vagaský- Dôveryhodnosť 3
- Vaše záujmy : RC modely
Počet príspevkov : 39
Vek : 24
Kupil som zachovalu jazdenku bez elektroniky.René Vagaský napísal:Skade mate tb03d?
hollyml- Dôveryhodnosť 1
- Počet príspevkov : 33
Ozaj. Uz mam aj novu kasnu. Fotky hodim neskor.
hollyml- Dôveryhodnosť 1
hollyml- Dôveryhodnosť 1
Dobré... ale chcelo to nejakú originálnejšiu farbu, kopírovať dokáže skoro každý :)
M-Power (Bobo)- Dôveryhodnosť 2
- Počet príspevkov : 396
Vek : 35
kára vyzerá super :)
Maktoko- Dôveryhodnosť 1
- Vaše záujmy : Drift rc, Expedition rc, Tattoo mejker
Počet príspevkov : 604
Vek : 36
Bobo, nevadí, že je okopírovaná farba. Keď tá kombinácia vyzerá super, aj ja by som to tak nastriekal.
kamil43- Dôveryhodnosť 1
- Počet príspevkov : 625
Vek : 56
Kráásna karoseria :)
Krpec (BFC-design)- Dôveryhodnosť 1
- Počet príspevkov : 397
Veľmi pekná karosa, americká klasika. Má štýl a je neokukana.
Michell- Dôveryhodnosť 1
M-Power (Bobo) napísal:Dobré... ale chcelo to nejakú originálnejšiu farbu, kopírovať dokáže skoro každý :)
Ciastocne s tebou suhlasim, ale rozmyslal som a hladal rozne farebne riesenia. Napokon som usudil, ze tak ako to prezentuje HPI sa mi to paci najviac. A nakolko som taku kasnu este v skutocnosti nevidel, pripadalo mi to ako ojedinele riesenie.
hollyml- Dôveryhodnosť 1
Ozaj zabudol som sa spytat. Ako mam nastavit geometriu. Myslim tym ake hodnoty su najlepsie. To ako ju manualne zriadit to mi je jasne.
hollyml- Dôveryhodnosť 1
Prednú napravu nastav na rozbiehavost cca 1 stupeň na každé koleso , zadná by mala byť 2-3 stupne na koleso zbiehava a odklony v pripade driftu sa standartne dávajú 0 stupňov.
Michell- Dôveryhodnosť 1
a ja som dal dozadu odklon viac než 0, to somarina?
batista24- Dôveryhodnosť 2
- Vaše záujmy : modelárstvo
Počet príspevkov : 84
Vek : 23
nastav si jak sa ti bude pačiť hlavne to neprežeň :)
Maktoko- Dôveryhodnosť 1
keby som ja tak tušil či som to neprehnal?! sa ako dozviem?
mne bolo poradene do max 4-5 stupnov a toho sa budem držať :) a takto to mam aj nastavene
každopadne vieš si to menit takže nastav si pojazdiš a uvidiš sam či to to nerobi problemy s autom.
každopadne vieš si to menit takže nastav si pojazdiš a uvidiš sam či to to nerobi problemy s autom.
Maktoko- Dôveryhodnosť 1
Treba si uvedomiť že zmena odklonov pri drifte spôsobí že už zabrúsené kolesá ktoré sa dotýkali celou plochou povrchu budu zasa nejaký čas po zmene v kontakte z povrchom až do úplného zabrusenia - zodretia na veľmi malej ploche čo spôsobí negaivnu zmenu jazdných vlastností, hlavne nedostatok gripu ktorého je v drifte už bez toho nedostatok.
A za ďalšie kolesá pod veľkým odklonom sa na vnútornej strane oveľa rýchlejšie opotrebuju, čo spôsobí že zvonka vyzerajú este ok ale zvnútra už jazdis na disku.
A je tu ešte jedna vec a tu som si všimol práve na modeli Maktoko-a a to že ak sa scita veľký odklon a zároveň zaklon unasaca kolesa tak po vytoceni kolies celý predok má kontakt z povrchom práve len na hranach kolies a to až tak viditeľné že sa nadvihne celý predok voza.
A za ďalšie kolesá pod veľkým odklonom sa na vnútornej strane oveľa rýchlejšie opotrebuju, čo spôsobí že zvonka vyzerajú este ok ale zvnútra už jazdis na disku.
A je tu ešte jedna vec a tu som si všimol práve na modeli Maktoko-a a to že ak sa scita veľký odklon a zároveň zaklon unasaca kolesa tak po vytoceni kolies celý predok má kontakt z povrchom práve len na hranach kolies a to až tak viditeľné že sa nadvihne celý predok voza.
Michell- Dôveryhodnosť 1
kola sa zbrusia to ano, ale na jazdu to nema až taký vpliv / ked sa to nepreženie / Je pravdou že sa potom pri zatačani naklaňa cely podvozok ale ešte som stym nikdy neškrtol zem. potom sa treba pohrat s tuhosťou tlmičou etc.. a auto pojde ako má. chce to len laborovať a no problémo. jak vravim. vyskušaj čo ti sedi atd a sám sa rozhodni.
Maktoko- Dôveryhodnosť 1
Nejde o skrtanie podvozka o zem , to som nemyslel, ale pri vytoceni o jazde po hranach kolies čo bude časom viesť k zabruseniu kolies do oblúka a tým k zníženiu trenia o povrch a horšej ovladatelnosti. A za druhé myslel som po zmene odklonov sa zhorsia jazdné vlastnosti do chvíle kym sa opäť nezabrusia k povrchu celou plochou a to nejaký čas potrvá.
Michell- Dôveryhodnosť 1
tažka téma je toto . :) alibizovať sa mi už nechce :) kopec borcou jazdi s odklonom a aj bez. tak už len si vybrať :) každy naj sa rozhodne sám
za mna odklony : ano :)
za mna odklony : ano :)
Maktoko- Dôveryhodnosť 1
Odklon som nastavil na nulu. Zbiehavost som dal malu a presne sa to urcit neda, lebo tamyiacke riadenie ma vole. A to hlavne na pravom kolese.
Zmeny som spravil s novymi kolesami a pneumatikami. Dnes prebehli prve testy. Vzorka na pneumatikach uz nie je, ale zodrata je rovnomerne. Asi by mi vadilo keby sa pneumatiky drali nerovnomerne.
Co sa tyka samotnej myslienky odklon ANO/NIE, tak som za nie. To znamena 0°. Keby som jazdil onroad kde v rychlosti potrebujem prejst zatacku a mat dobru stabilitu auta, tak to by bolo ine. Tam je asi riesenie spravneho odklonu a zbiehavosti zasadna vec. Pri drifte je to asi o tom aby bol styk s podkladom stale rovnomerny.
PS: pisal som, ze mi je jasne ako nastavit parametre geometrie. Ale doposial som nezistil ako nastavim zadnu zbiehavost.
Zmeny som spravil s novymi kolesami a pneumatikami. Dnes prebehli prve testy. Vzorka na pneumatikach uz nie je, ale zodrata je rovnomerne. Asi by mi vadilo keby sa pneumatiky drali nerovnomerne.
Co sa tyka samotnej myslienky odklon ANO/NIE, tak som za nie. To znamena 0°. Keby som jazdil onroad kde v rychlosti potrebujem prejst zatacku a mat dobru stabilitu auta, tak to by bolo ine. Tam je asi riesenie spravneho odklonu a zbiehavosti zasadna vec. Pri drifte je to asi o tom aby bol styk s podkladom stale rovnomerny.
PS: pisal som, ze mi je jasne ako nastavit parametre geometrie. Ale doposial som nezistil ako nastavim zadnu zbiehavost.
hollyml- Dôveryhodnosť 1
U tamyii všeobecne sa zadná náprava nastavuje tými drziakmi spodných ramien , sú v kite viaceré , majú označenie RF a RR čo značí rear-front a rear-rear a označené sú aj rôznym stupňom zbiehavosti. Tuším sú tam 3 páry pre zadok. prenastavenie sa robí ich zamenou.
Michell- Dôveryhodnosť 1
Mala tuningova vychytavka.
hollyml- Dôveryhodnosť 1
O tom uvažujem aj ja , ked bude skladom pri najbližšej objednavke tak jedna sada príde domov.
Michell- Dôveryhodnosť 1
Musím povedať že to v skutočnosti vyzerá veľmi dobre. Uvidím ako to vyznie na dennom svetle.
hollyml- Dôveryhodnosť 1
no mne sa nezdá, žeby to bolo vidno dobre cez deň, ale zase keď je vidieť diódy v svetlách tak toto by malo byť vidieť lepšie z toho dôvodu, že sa to točí spolu s kolesom
Vramci treningov moja nova karoseria uz ma vazne poranenia ale aj napriek tomu to stale vylepsujem. Pribudlo mi toto.
hollyml- Dôveryhodnosť 1
náájs

Lukas2003- Dôveryhodnosť 1
- Vaše záujmy : R/C modelárstvo, fotografovanie
Počet príspevkov : 2840
Vek : 34
pekne