Posledná téma
Youtube
Podpor nás
Pokiaľ nevlastníš paypal účet, môžeš zaslať ľubovoľnú sumu na č.ú. 4203521234/8360
Ďakujeme za každý príspevok, peniaze budú použité na rozvoj a aktivity ZÚ RC auto PrešovDefender D110, New Unimog
5 posters
Strana 1 z 1
Defender D110, New Unimog
No tak snažím sa o zostrojenie tohto aftička, zatiaľ len v modeloch postupom času ak bude kde a začo tak aj realu.
Zatiaľ len takto modelovo. Čo myslíte bude to fungovať ???
[You must be registered and logged in to see this link.]
Zatiaľ len takto modelovo. Čo myslíte bude to fungovať ???

Naposledy upravil frodko dňa Št 25 december 2014 - 6:09, celkom upravené 1 krát.
frodko- Dôveryhodnosť 1
- Počet príspevkov : 54
Re: Defender D110, New Unimog
super napad dat ten dvojkvalt dopredu namiesto do stredu , je sice treba este rozvodovku naviac oproti povodnemu rozlozeniu , ale ako idea je to superrrrr. tento projekt sa mi velmi paci.
Michell- Dôveryhodnosť 1
- Počet príspevkov : 1066
Vek : 50
držím palce

KamilB- Dôveryhodnosť 1
- Vaše záujmy : Rodina,motorka, RC, Lačnov, Pivo
Počet príspevkov : 961
Vek : 56
Dik.
Jo uvidíme čo zrobí ta prevodovka vpredu. Závažie vzadu bude veškerá elektronika takže by to malo "hrať".
Prevodovka s ozubenými kolesami vo výrobe. Dokončujem nejaké detajli na ráme a dám to do palenia. uvidíme čo z toho nakoniec bude, len dúfam že nie kopa šrotu :).
Jo a nejaké údaje. Výška spodnej časti rámu od zeme je 85mm, hruška-zem je 45mm v nezaťaženom stave. Neviem koľko ma origo RC defik, ale axial má o niečo nižšie, no ale myslím že keď ho zaťažím tak klesne asi na úroveň axiala, no možno niečo vyššie.
Jo uvidíme čo zrobí ta prevodovka vpredu. Závažie vzadu bude veškerá elektronika takže by to malo "hrať".
Prevodovka s ozubenými kolesami vo výrobe. Dokončujem nejaké detajli na ráme a dám to do palenia. uvidíme čo z toho nakoniec bude, len dúfam že nie kopa šrotu :).
Jo a nejaké údaje. Výška spodnej časti rámu od zeme je 85mm, hruška-zem je 45mm v nezaťaženom stave. Neviem koľko ma origo RC defik, ale axial má o niečo nižšie, no ale myslím že keď ho zaťažím tak klesne asi na úroveň axiala, no možno niečo vyššie.
frodko- Dôveryhodnosť 1
Ešte je to v štádiu riešenia, na začiatku sa rieši problém náklonu náprav pri zábere.
A ešte menšie doľaďovanie v rámci funkčnosti celého podvozku
Už sa teším na finálny výsledok
A ešte menšie doľaďovanie v rámci funkčnosti celého podvozku
Už sa teším na finálny výsledok

gino- Dôveryhodnosť 1
- Vaše záujmy : Drift 4ever
Expedície
Elektronika
Počet príspevkov : 1205
Vek : 38
aká tam bude náprava, lebo to číslo 45mm od spodku hrušky po zem je bars fajne ,
ak ale rátam že koleso 1,9 palcové s gumou Ripsav čo je teraz na Honchovi má vonkajší priemer 108mm tak polomer je 54mm mínus tých tvojich 45mm tak to vychádza na hrušku čo má od osi nápravy dole iba 9 mm a to mi dajako nesedí
nápravy Axial aj HPI majú pri kolesách 1,9´´a 108mm guma svetlú výšku od hrušky 30mm
ak ale rátam že koleso 1,9 palcové s gumou Ripsav čo je teraz na Honchovi má vonkajší priemer 108mm tak polomer je 54mm mínus tých tvojich 45mm tak to vychádza na hrušku čo má od osi nápravy dole iba 9 mm a to mi dajako nesedí
nápravy Axial aj HPI majú pri kolesách 1,9´´a 108mm guma svetlú výšku od hrušky 30mm
KamilB- Dôveryhodnosť 1
Mali by tam byť originál YOTA odlievane od rc4wd a pri nich mi to číslo v konštelácii pneu podľa Kamila tiež nesedí. Mmch tá prevodovka na motore bude čo zač ? Ja mám cosi podobne (R2 2speed) od rc4wd skladom. Už som váhal s jej použitím ale podľa tvojho návrhu ak vojde tak ju urco použijem. Už len ten rám konečne mať.
Michell- Dôveryhodnosť 1
KamilB: jop sorrač rozmery som mal neaktuálne poznačené. takže teraz som premeral a od spodnej časti hrušky po zem, beriem úplne ideálny stav, bez nejakej tiaže je 33,5mm, čiže pod váhou auta to klesne všetko dole. Spodok rámu od zeme je 82mm.
Michel: prevodovka je môj návrh. V žiadnom shope ju nekúpiš. Ak sa osvedčí tak možno časom :). Zatiaľ je vo výrobe, uvidíme či bude fungovať tak ako funguje na papiery. Deto rozvodovka, môj návrh. Cele je to postavené tak aby krútiaci moment na prednej náprave bol opačný ako na zadnej ale zároveň aby to išlo cele všetko jedným smerom. Nechcel som to riešiť tak ako to mam na UNIMOGU, jeden moment na obe nápravy rovnaký a potom to s ním kýve zo strany na stranu....
V podstate okrem náprav a elektroniky je všetko HOME :)
Taktiež som mal v pláne dať riadenie za nápravu aby nebola hneď na "rane", ale kvôli tým linkom sa to nedá a musi to ostať tak ako to je.
Michel: prevodovka je môj návrh. V žiadnom shope ju nekúpiš. Ak sa osvedčí tak možno časom :). Zatiaľ je vo výrobe, uvidíme či bude fungovať tak ako funguje na papiery. Deto rozvodovka, môj návrh. Cele je to postavené tak aby krútiaci moment na prednej náprave bol opačný ako na zadnej ale zároveň aby to išlo cele všetko jedným smerom. Nechcel som to riešiť tak ako to mam na UNIMOGU, jeden moment na obe nápravy rovnaký a potom to s ním kýve zo strany na stranu....
V podstate okrem náprav a elektroniky je všetko HOME :)
Taktiež som mal v pláne dať riadenie za nápravu aby nebola hneď na "rane", ale kvôli tým linkom sa to nedá a musi to ostať tak ako to je.
frodko- Dôveryhodnosť 1
Slovným spojením ten rám som nemyslel ten čo máš ty , ale všeobecne použiteľný rám podobného typu ako je tvoj alebo napr DCC made by JRM, alebo čosi podobne. A prevodovka sa prezradila tým druhym servom umiestneným pozdlz ak som dobre tipol. Netvrdil som že je to tá čo mám ja ale podľa obrázku sa podobá , aj preto som to takto odhadoval. A zaujala ma hlavne idea dať ju namiesto do stredu, hore na predok kam sa dáva bežne HPI wheely king ktorá je asi 3x menšia.
Michell- Dôveryhodnosť 1
neviem prečo ale mne osobne vadia tie parohy na na uchytenie tlmičov na rámoch ktoré sú už pevne dané, ja keď budem niečo také riešiť tak určite tam nebude ten trojuholník teda dve krat dve a na milion percent nebude rám z nerezu alebo podobnej tvrdej svine, pekne z fajneho železa tak 10-11 trieda
veď ked potom bude náhodou treba niečo niekde vrtať do rámu ta nebudem behať do NASA aby mi to vrtli abo nebodaj poslali laserovu vreckovú vrtačku
veď ked potom bude náhodou treba niečo niekde vrtať do rámu ta nebudem behať do NASA aby mi to vrtli abo nebodaj poslali laserovu vreckovú vrtačku
KamilB- Dôveryhodnosť 1
Ktore "parohy" maš na mysli ?
Ako môj plán bol pôvodne tlmiče vyriešiť úplne ako ma origo def., keď tak večer hodim foto ako som to mal na mylsi, ale tak ktovie či by to fungovalo.
Rám určite nebude z nerezu. Bude to bud 11 373, alebo 11 375 plech a disky dural. Aby keď ho oškriem mohol krásne hrdzavieť ako origo auto, to tiež zo spodu pekne "kvitne".
Ako môj plán bol pôvodne tlmiče vyriešiť úplne ako ma origo def., keď tak večer hodim foto ako som to mal na mylsi, ale tak ktovie či by to fungovalo.
Rám určite nebude z nerezu. Bude to bud 11 373, alebo 11 375 plech a disky dural. Aby keď ho oškriem mohol krásne hrdzavieť ako origo auto, to tiež zo spodu pekne "kvitne".

frodko- Dôveryhodnosť 1
parohy sú tie držiaky tlmičov výstupky na ráme smerom hore,
axial ich má z plastu ktorý sa prišrubuje na tie kovové dlhé na konci ohnuté nosné plechy, ty máš na obrázku spolu vypálené , ja by som dal len tie plechy a tie výstupky by som dal ako samostatné diely a potom ich prišruboval k tým pozdlžnym tak kde bude treba
axial ich má z plastu ktorý sa prišrubuje na tie kovové dlhé na konci ohnuté nosné plechy, ty máš na obrázku spolu vypálené , ja by som dal len tie plechy a tie výstupky by som dal ako samostatné diely a potom ich prišruboval k tým pozdlžnym tak kde bude treba
KamilB- Dôveryhodnosť 1
hmm čiže maš na mysli tieto ? [You must be registered and logged in to see this link.]
Myslíš, že ak to nechám vypálené tak to bude zle ? veď tam su dierky aby sa dala nastaviť výška.
Myslíš, že ak to nechám vypálené tak to bude zle ? veď tam su dierky aby sa dala nastaviť výška.
frodko- Dôveryhodnosť 1
Mám pocit že Kamil myslel možnosť posunu vezicky pozdĺž sasi podľa potreby.
Michell- Dôveryhodnosť 1
Ano to som pochopil o čo mu ide, len keď to nechám tak ako to je, myslíte že to bude zle ? Viem že keď bude možnosť posúvať "vežičku" po ráme budem tým meniť uhol tlmiča, ale myslím že to bude fungovať aj tak ako to je... či sa mýlim ? píšte raďte kým to ešte nie je pod laserom...

frodko- Dôveryhodnosť 1
Bude to fungovať. Ja mám na mojom šasi tie vežičky našrubované na ráme, ale posúvať sa nedajú, len meniť výšku uchytenia tlmiča. A funguje to.
kamil43- Dôveryhodnosť 1
- Počet príspevkov : 625
mne išlo o to že ked to vypáliš bez vežičiek tak ked si od teba kúpim jeden pár železoch ta si ušetrím odrezávanie
a hlavne keby si sa netrafil presne do geometrie ta si to posunieš kde chceš len vyvrtaš dve dierky,
jo a Kamil43 ak sa nemýlim ty to máš z nerezu, ta ty nemáš barz možnosť dajak špekulovaťc bo laserové delo doma namaš, či

a hlavne keby si sa netrafil presne do geometrie ta si to posunieš kde chceš len vyvrtaš dve dierky,
jo a Kamil43 ak sa nemýlim ty to máš z nerezu, ta ty nemáš barz možnosť dajak špekulovaťc bo laserové delo doma namaš, či

KamilB- Dôveryhodnosť 1
Kamil 43 ma šasi z duralu hrubky 6mm a vežičky su z nerezu hrubky 1mm priskrutkovane skrutkami M3 do šasi ak sa nemylim. Nerezove šasi laserovane
stoji doma mne na skrini a nedaj bože ho dokončiť, ale radšej by som chcel take frezovane ako ma Kamil 43 len dlhšie - pod deff 110.

Michell- Dôveryhodnosť 1
našiel som univerzálny podvozok aký mám na mysli
KamilB- Dôveryhodnosť 1
Jop no skúsim nad tým porozmýšlať a niečo vyšpekulovať ale tak aby tvar ostal tak ako je, proste ako ma originál.
frodko- Dôveryhodnosť 1
No po dlhšej odlmke, niečo pridam.....
Defender stagnuje, pretože najsť na SVK niekoho z frezkou a sustruhom, kto ma čas a nechce sa hneď stať milionarom je ťažke, tento projekt zastal na bode mrazu.... Bod mrazu ma nazov prevodovka.....
Ale postupne som sa dopracoval k prekopaniu Unimoga. Takže z pôvodného ostala iba kabina a kolesa... Nové šasy, náraznik, kratší rázvor, nová prevodovka (home made) a kopa iných veci. Striedavý motor menim za jednosmerny, dal som tam od HPI 27 zavitovy, no zbytok budem riešiť za pochodu.
No a nejaká ta foto z postupnej pomalej, veľmi pomalej stavby.....
Defender stagnuje, pretože najsť na SVK niekoho z frezkou a sustruhom, kto ma čas a nechce sa hneď stať milionarom je ťažke, tento projekt zastal na bode mrazu.... Bod mrazu ma nazov prevodovka.....
Ale postupne som sa dopracoval k prekopaniu Unimoga. Takže z pôvodného ostala iba kabina a kolesa... Nové šasy, náraznik, kratší rázvor, nová prevodovka (home made) a kopa iných veci. Striedavý motor menim za jednosmerny, dal som tam od HPI 27 zavitovy, no zbytok budem riešiť za pochodu.
No a nejaká ta foto z postupnej pomalej, veľmi pomalej stavby.....
frodko- Dôveryhodnosť 1
A ďalej ?

gino- Dôveryhodnosť 1
- Vaše záujmy : Drift 4ever
Expedície
Elektronika
Počet príspevkov : 1205
Vek : 38
Gino veď som pisal, pomala veľmi pomala stavba
, a vytvaranie fotiek mi ide ešte pomalšie. Ale posnažim sa polepšiť.....

frodko- Dôveryhodnosť 1
heh pomalsie ako mne Ti to nejde :-) . ja uz som mimo ine stratil aj chut do prace a motivaciu a tak uz 2 roky ak nie viac ta potvora stoji na skrini. ale mozno aspon ku karose sa casom dostanem , stale v duchu projektu ostavam pri defe 110. naslo sa lacnejsie riesenie ako kupa celej 110ky karosy. podla sukromneho postu od kamila43 existuje pre origo def90 kit na predlzenie na 110. financne ovela zaujimavejsie, ale stale momentalne pre mna nedostupne. mmch tiez neostanem u nerezoveho sasi aj ked je uz zasa pre mna dostupny laser.
Michell- Dôveryhodnosť 1

» Unimog made by BRABUS!
» P:karoseriu s búdou unimog 1/10
» NEW-DEFENDER DCL-100.S No.X-1
» My DEFENDER D90
» Defender DCC90-004
» P:karoseriu s búdou unimog 1/10
» NEW-DEFENDER DCL-100.S No.X-1
» My DEFENDER D90
» Defender DCC90-004