Posledná téma
Youtube
Podpor nás
Pokiaľ nevlastníš paypal účet, môžeš zaslať ľubovoľnú sumu na č.ú. 4203521234/8360
Ďakujeme za každý príspevok, peniaze budú použité na rozvoj a aktivity ZÚ RC auto PrešovTamiya TXT 2
3 posters
Strana 1 z 1
Tamiya TXT 2
Dobrý deň. Volám sa Dominik. Som na fóre nový a chcel by som poradiť. Mám poskladaný model Tamiya TXT 2 správnym spôsobom a neviem prečo dochádza z každého tlmiča k únikom oleja a to dosť výrazne. Model som použil 10 minút v dome a olej doslova vytvára kvapky na opačnom konci tlmiča. Tlmič bol osadený správne 2 tesniacimi krúžkami a ani tyč ktorá vychádza z tlmiča nieje poškodená. Ďakujem za každú radu.
tamiya- Návštevník
- Počet príspevkov : 4
Re: Tamiya TXT 2
Nazdar Daj fotku rozlozeneho tlmica.
manmaro- Dôveryhodnosť 1
- Počet príspevkov : 1291
ahoj
len jeden tlmic alebo vsetky ?
aky olej tam davas ?
je to novy model alebo bazar ?
len jeden tlmic alebo vsetky ?
aky olej tam davas ?
je to novy model alebo bazar ?
mik6666- Dôveryhodnosť 1
- Počet príspevkov : 1248
Vek : 34
Tamiya TXT 2 tlmiče
Dobrý deň
Olej tečie zo všetkých 8 tlmičov. Olej je tam originál tamiya soft set yellow 400. Model je nový 10 minút jazdený v dome. Tlmiče som rozobral skontroloval tesnenia a na pohľad je všetko v poriadku. Všetky tlmiče som rozobral, dolial olej a pri zatváraní hornej zátky bolo počuť unikať vzduch. Olej som plnil tak aby pri vkladaní gumového tesnenia došlo k vytlačenie oleja von na zavili tlmiča. Tlmič som utrel a pri stláčaní medzi prstami sa niektoré automaticky vytlačili na max. dĺžku a iné ostali stlačené. Nie je mi jasné prečo. A takisto pri stláčaní niektoré tlmiče kladú silnejší odpor iné naopak slabší. Všetko som samozrejme skúšal bez osadenej pružiny. Po 24 hodinách sa objavil olejový film na podložke na ktorej je umiestnená pružina a pozvoľne steká na guľový čap a na nápravu. Ďakujem.
Olej tečie zo všetkých 8 tlmičov. Olej je tam originál tamiya soft set yellow 400. Model je nový 10 minút jazdený v dome. Tlmiče som rozobral skontroloval tesnenia a na pohľad je všetko v poriadku. Všetky tlmiče som rozobral, dolial olej a pri zatváraní hornej zátky bolo počuť unikať vzduch. Olej som plnil tak aby pri vkladaní gumového tesnenia došlo k vytlačenie oleja von na zavili tlmiča. Tlmič som utrel a pri stláčaní medzi prstami sa niektoré automaticky vytlačili na max. dĺžku a iné ostali stlačené. Nie je mi jasné prečo. A takisto pri stláčaní niektoré tlmiče kladú silnejší odpor iné naopak slabší. Všetko som samozrejme skúšal bez osadenej pružiny. Po 24 hodinách sa objavil olejový film na podložke na ktorej je umiestnená pružina a pozvoľne steká na guľový čap a na nápravu. Ďakujem.
tamiya- Návštevník
v pieste je taka plastova podlozka v ktorej su dierky vsade mas rovnake ?
v tlmici nesmie byt vzduch
aj ked sa preleje pri dotlacani tak olej je husty a dake bublinky vzduchu tam mozno este su
pri plneni pohybuj piestom hore dole aby ten olej bol vsade aj pod podlozkou
v tlmici nesmie byt vzduch
aj ked sa preleje pri dotlacani tak olej je husty a dake bublinky vzduchu tam mozno este su
pri plneni pohybuj piestom hore dole aby ten olej bol vsade aj pod podlozkou
mik6666- Dôveryhodnosť 1
- Počet príspevkov : 1248
Vek : 34
Dobrý deň
Skontroloval som všetky tanieriky z dierkami a v každom tlmiči sú osadené rovnaké a to z dvomi dierkami. Je možné že všetky tesnenia v tlmiči sú zlé. Podľa mňa by mal byť každý tlmič suchý a úniky oleja nepatrné. Takým tempom budem musieť dopĺňať olej každé 3 mesiace aj keď model nepoužívam. A čo sa týka vzduchových bublín aj 30 krát hýbem piestom a stále sa zopár bublín nájde. Fotky mam, ale neviem ich sem vložiť. Ďakujem.
Skontroloval som všetky tanieriky z dierkami a v každom tlmiči sú osadené rovnaké a to z dvomi dierkami. Je možné že všetky tesnenia v tlmiči sú zlé. Podľa mňa by mal byť každý tlmič suchý a úniky oleja nepatrné. Takým tempom budem musieť dopĺňať olej každé 3 mesiace aj keď model nepoužívam. A čo sa týka vzduchových bublín aj 30 krát hýbem piestom a stále sa zopár bublín nájde. Fotky mam, ale neviem ich sem vložiť. Ďakujem.
tamiya- Návštevník

» Tamiya TB-03 VDS
» BMW 320 tamiya
» Tamiya TT-02
» Pomoc pri kúpe auta-Všetky otázky ohľadom kúpe auta SEM!
» Tamiya TT01
» BMW 320 tamiya
» Tamiya TT-02
» Pomoc pri kúpe auta-Všetky otázky ohľadom kúpe auta SEM!
» Tamiya TT01
Strana 1 z 1
Povolenie tohoto fóra: